PAZITE SE BEOGRAĐANI! Prevaranti vrebaju sa parkirališta - evo kako biraju ŽRTVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 16:33

PAZITE SE BEOGRAĐANI! Prevaranti vrebaju sa parkirališta - evo kako biraju ŽRTVE

Na meti su im pre svih stranici i vozači automobila sa tablicama gradova iz unutrašnjosti Srbije.

U pojedinim delovima Beograda pojavili su se prevaranti koji glume radnike Parking servisa ili neke druge službe koja se bavi parkiralištima, i lakovernima naplaćuju parkiranje i tamo gde nisu obeležene zone.

Poslednjih dana učestale su žalbe građana na lažne radnike Parking servisa koji varaju lakoverne vozače, a najviše ih ima na nekoliko lokacija u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Beogradu, za koje znaju da su prometne.

Nose žute ili zelene fluo prsluke, da bi izgledali uverljivije, ali zapravo nemaju veze sa Parking servisom ili bilo kojim drugim komunalnim preduzećem, već su u pitanju varalice koji na taj način otimaju novac od lakovernih i neinformisanih građana.

Najviše ih ima na dva mesta u Novom Beogradu, kod Kineskog tržnog centra i kineske robne kuće u Blokovima 44 i 70, gde presreću lakoverne građane.

Primećeno je da se u večernjim satima kreću oko Ušća, kod beogradskih splavova, gde ljudima najpre ljubazno "pronađu" parking mesto, iako im niko nije tražio takvu uslugu, a zatim navalentno traže novac.

Na meti su im najčešće vozači iz unutrašnjosti kao i stranci, a svoje buduće žrtve biraju na osnovu registarskih tablica.

- Na njihovu žalost tablice su mi iz drugog grada, ali sam rođena Beograđanka - navela je na društvenim mrežama korisnica na koju su se ovi prevaranti ustremili.

Vozači koji parkiraju vozila na Novom Beogradu treba prvo da pogledaju da li su u zoni, koja stvarno postoji u pojedinim novobeogradskim blokovima.

Parking mesta koja se naplaćuju se uglavnom jasno obeležena, u blizini se nalazi saobraćajni znak na kom je navedeno o kojoj zoni je reč, kako platiti kartu za parkiranje i sve druge neophodne informacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pazite se prevaranata: Vrebaju sa parkirališta, evo kako biraju žrtve!

Izvor: 24sedam.rs, 05.Feb.2023

U vezi sa ovim problemom, sve su učestalije žalbe građana na lažne radnike Parking servisa koji varaju lakoverne vozače

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.