PAZI, PATKA!

Izvor: Kurir, 20.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAZI, PATKA!

SRS i DSS demantuju da su već potajno izdelili ministarske fotelje, a priče o sporazumu Šešelj - Koštunica nazivaju podmetačinom štaba DS

BEOGRAD - Po pravilu da su političari bar upola u pravu kad optužuju jedni druge, može se meriti i poslednja priča da su Koštunica i Šešelj postigli sporazum o zajedničkoj Vladi posle izbora. Pošto je informacija potekla iz DS, radikali i deesesovci odmah su odgovorili da je to prljava kampanja tadićevaca.

Navodni sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potpisan je još pre raspisivanja parlamentarnih izbora, a Koštunica je zbog čvrstog dogovora sa Šešeljom odlučio da raspusti Vladu. Lider DSS po tom dilu ostaje na premijerskom mestu, dok je za Predraga Bubala kaparisano Ministarstvo ekonomije, za Zorana Lončara pravda, kao i Kosovo za Slobodana Samardžića. Radikal Milorad Mirčić viđen je za ministra policije, Božidar Delić za odbranu, a Jorgovanka Tabaković kao ministarka finansija.

U sporazumu, navodno, piše i da će radikali i narodnjaci smeniti predsednika Srbije Borisa Tadića u Skupštini, te da će njegovu funkciju preuzeti Vojislav Šešelj. Do tog trenutka, funkciju šefa države obavljaće Tomislav Nikolić s mesta predsednika parlamenta.

Dragan Todorović, potpredsednik radikala, tvrdi da SRS nije pravio nikakav sporazum s Koštunicom i da oni sve rade javno. On kaže da je priču izmislio DS “u svom prepoznatljivom stilu prljave kampanje”.

- Ta priča usmerena je na deo biračkog tela Vojislava Koštunice, kako bi ih takva informacija eventualno odbila od glasanja za narodnjake i preusmerila na DS - smatra on.

Na pitanje zašto je izostavljen iz podele plena, jer se ne spominje ni u jednoj funkcionerskoj varijanti, odgovara da “taj koji je plasirao tu vest nije baš totalna budala”.

I portparol DSS Andreja Mladenović kaže da je navodni sporazum prljava kampanja DS i da mu je muka od demantovanja te laži.

- Ne postoji nikakav sporazum između DSS i SRS. To je izmišljotina koalicije DS i Čanka - tvrdi on.

Branko Radun, analitičar Nove srpske političke misli, siguran je da su DSS i SRS pregovarali o budućoj vladi, uprkos njihovim demantijima.

- Ne znam baš da li na relaciji Šešelj - Koštunica, ali su dogovori postojali. Ne verujem da su pri tom baš delili ministarstva i sigurno je da demokrate preuveličavaju tu priču u svoju korist. Ali, ima tu bar pola istine - zaključuje Radun.[ antrfile ]

KAKAV SPORAZUM, ODE ŠOFERŠAJBNA!

Radikalskoj ministarki finansija Jorgovanki Tabaković dogodio se juče peh zbog kojeg smo ostali uskraćeni za njen komentar o sporazumu po kome će ona šefovati državnim novcem.

- Ne bih to da komentarišem. U Novom Sadu je bila oluja. Palo mi je drvo na auto i polomilo šoferšajbnu - odgovorila je.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.