Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAVKOVIC: NE PODNOSIM OSTAVKU

Beograd -- Nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, general-pukovnik Nebojsa Pavkovic, odbacio je mogucnost da podnese ostavku na tu funkciju. Na prijemu za predstavnike medija povodom 16. juna, dana Vojske Jugoslavije, a komentarisuci izjavu jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice da je "donekle iznenadjen" sto su predsednici Crne Gore i Srbije Milo Djukanovic i Milan Milutinovic protiv njegove smene", Pavkovic je rekao: "Nisam shvatio da je on tako rekao, da nije na mojoj strani. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predsednik ne moze tako da se opredeljuje prema Vojsci i celnim ljudima Vojske. Ja sam shvatio da je on u jednom normalnom izlaganju rekao da kao i u svakoj drugoj instituciji i Vojsci predstoje promene, koje se ne odnose samo u reorganizaciji vec i u kadrovskim promenama. Ja ne podnosim ostavku, nacelnik Generalstaba po funkciji koju obavlja ne podnosi ostavku", kaze Pavkovic.

Povodom dana VJ, jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica izdao je naredbu da 15. juna bude izvrsena pocasna artiljerijska paljba u Beogradu. Kostunica je doneo i ukaz o unapredjenju jednog broja oficira u cin general-majora i kontraadmirala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.