PATRIJARH PORFIRIJE U PETAK POSEĆUJE EPARHIJU NIŠKU: Otvaranje Muzeja crkvenih starina

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 14:55

PATRIJARH PORFIRIJE U PETAK POSEĆUJE EPARHIJU NIŠKU: Otvaranje Muzeja crkvenih starina

Patrijarh Porfirije u petak u Muzeju crkvenih starina Eparhije niške

Patrijarh srpski gospodin Porfirije otvoriće u petak Muzej crkvenih starina pravoslavne Eparhije niške, u kojem će biti izložene umetničke slike i crkvene starine koje potiču sa prostora Niške mitropolije, a to će bit ii njegova prva poseta tom gradu od izbora za poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Doček patrijarha je u 16:30 ispred Saborne crkve u Nišu.

U muzeju će biti izložene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << umetničke slike, stare i retke knjige, fotografije i zbirka bogoslužbenih predmeta od tkanine i metala, koji potiču sa prostora Niške mitropolije.

Nakon otvaranja muzej će biti na raspolaganju za sve koji budu želeli da vide eksponate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Patrijarh Porfirije u prvoj poseti Nišu

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Patrijarh Porfirije u petak će prvi put posetiti Niš. Poglavar Srpske pravoslavne crkve će otvoriti Muzej crkvenih starina pravoslavne Eparhije niške, u kojem će biti izložene umetničke slike i crkvene starine koje potiču sa prostora Niške mitropolije...Doček patrijarha Porfirija je u 16:30...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.