PATRIJARH PAVLE objasnio kako da se REŠITE OGROMNE TUGE: Taj put je tesan...

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 20:02

PATRIJARH PAVLE objasnio kako da se REŠITE OGROMNE TUGE: "Taj put je tesan..."

On nikada nije imao telefon, automobil, a nije gledao ni televiziju.

Patrijarh Pavle ušao je u istoriju srpskih patrijarha kao jedan od najskromnijih i najnekonvencionalnijih velikodostojnika koji su mnogo učinili za pravoslavlje.

Voljeni patrijarh Pavle živeo je skromno, baš kako hrišćanska vera propoveda i zahteva, a ostale su zabeležene mnoge priče i primeri njegovog odnosa prema ovozemaljskom.

Nikada nije imao automobil, ni mobilni telefon, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gledao televiziju ni čitao novine. Ustajao je rano i živeo po svim hrišćanskim pravilima, a nije mu bio problem nijedan fizički posao.

Vozio se gradskim prevozom, a ostale su zabeležene mnoge anegdote koje samo potvrđuju da je zaista živeo u skladu sa onim šta je govorio. Patrijarh Pavle je jednom prilikom rekao da tuga ne traje zauvek i da onaj ko izdrži do kraja, taj će se spasiti tuge.

- Taj put je tesan i uzak i tesna su vrata što vode u život. A kako su široka vrata i širok put što vodi u propast, mnogo je njih koji njim idu. Dakle, to su dve mogućnosti ili "čovek je biće kome može i Bog da se obraduje, a od koga može i đavo da se zastidi“ - rekao je Patrijarh Pavle.

(Srbija Danas)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.