PATRIJARH KIRIL O ODNOSU RUSIJE I ZAPADA: Ne želimo roditelje broj 1 i broj 2, ne želimo da razvrat postane norma

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 00:20

PATRIJARH KIRIL O ODNOSU RUSIJE I ZAPADA: "Ne želimo roditelje broj 1 i broj 2, ne želimo da razvrat postane norma"

Kako kaže, ruski narod i rukovodstvo zemlje su shvatili da su zapadne i ruske vrednosti suprotstavljene

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je danas da Zapad i Rusija ne dele iste vrednosti, što je, kako je naveo, dovelo do vojnog sukoba u Ukrajini.

- Zadatak Zapada je bio da uzmu Rusiju golim rukama, bez ikakvog rata, da je zavaraju, uvuku u svoj svet, usade joj svoje vrednosti - rekao je ruski patrijarh posle liturgije u Hramu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hrista Spasitelja u Moskvi.

Prema mišljenju patrijarha Kirila, ruski narod i rukovodstvo zemlje su shvatili da su zapadne i ruske vrednosti suprotstavljene, prenose RIA Novosti.

- Sveta Rusija, hvala Bogu, čuva hrišćanske vrednosti, koje su bile uključene u sistem nacionalnih vrednosti - dodao je on. Kada je postalo jasno da Rusija i Zapad nemaju ničeg zajedničkog, došlo je do vojne konfrontacije, tvrdi ruski patrijarh.

- Ne želimo roditelje broj 1 i broj 2. Ne želimo da se izgubi razlika između polova. Ne želimo da razvrat postane norma - zaključio je patrijarh Kiril.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.