PAŠINJAN HITNO ZAHTEVA POMOĆ RUSA! Oglasila se Zaharova i podsetila Jerevan na JEDNU važnu stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 14:32

PAŠINJAN HITNO ZAHTEVA POMOĆ RUSA! Oglasila se Zaharova i podsetila Jerevan na JEDNU važnu stvar

Jasna poruka portparolke

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podsetila je Jerevan da je jermensko rukovodstvo zvanično priznalo da Nagorno-Karabah pripada Azerbejdžanu.

- Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije poziva Savet bezbednosti UN i ruske mirovne snage da preduzmu mere da zaustave borbena dejstva Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu. Ali šta je sa priznanjem zvaničnog Jerevana da Nagorno-Karabah pripada Azerbejdžanu? >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije je bilo saopšteno da je zbog nastale situacije premijer Jermenije Nikol Pašinjan sazvao je sednicu jermenskog saveta bezbednosti.

Ona je negirala da pisanja azerbejdžanske strane da su ruski mirovnjaci znali za "antiterorističku operaciju".

- To nije tačno. Informacija je saopštena ruskom kontingentu nekoliko minuta pre početka sukoba - istakla je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.