PAŠIĆEV URNEBESNI ODGOVOR! Pitali ga šta radi PRAVI PREDSEDNIK VLADE, a on ih MATIRAO JEDNOM REČENICOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAŠIĆEV URNEBESNI ODGOVOR! Pitali ga šta radi PRAVI PREDSEDNIK VLADE, a on ih MATIRAO JEDNOM REČENICOM

Do Prvog svetskog rata bio je premijer Srbije u 4 navrata.

Malo koji političar se ovim poslom bavio u tako komplikovanim i sudbonosnim vremenima kao što je to bio slučaj sa Nikolom Pašićem.

U političkom životu Srbije, Pašić je proveo 48 godina i aktivno se bavio politikom do smrti. Za vreme njegovog života promenilo se 4 vladara i dve dinastije.

Imao je mnogo političkih neprijatelja, ali čak i njegovi najžešći protivnici znali su da su Pašićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ćutanja nekada rečitija od velikih i važnih govora kojima su težili drugi političari.

Kada je govorio, Pašić je govorio velike istine, a iza njega ostalo je mnogo anegdota koje se i danas prepričavaju. Ovo je jedna od njih.

Sretnu se jednom prilikom sekretar Srpske socijaldemokratske partije i urednik opozicionih Radničkih novina Dimitrije Tucović i Nikola Pašić koji je u to vreme bio predsednik vlade i, pored kralja, jedan od najmoćnijih ljudi u zemlji.

- Vi ste taj Tucović!? Čitam ja Vas, imate oštro pero i britku pamet! - prokomentarisao je Pašić.

- Gospodine predsedniče, nisam znao da čitate opozicionu štampu? - začudio se Dimitrije Tucović.

- Svaki pravi predsednik vlade mora da čita opozicionu štampu, jer ono što njegovi pišu unapred zna - objasnio je Pašić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.