PARTNERSTVO SA FRANCUSKOM URODILO PLODOM: Predstavljena nova srpska bespilotna letelica Jeky (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2023, 09:17

PARTNERSTVO SA FRANCUSKOM URODILO PLODOM: Predstavljena nova srpska bespilotna letelica Jeky (VIDEO)

Jugoimport SDPR još jednom pokazao da ide u korak sa svetom

Predstavljanje nove bespilotne letelice nastale u kooperaciji domaće kompanije "Jugoimport-SDPR" i francuske kompanije "Thales".

Jeky bespilotna letelica je prvenstveno namenjena za izviđanje u jedinicama za specijalne operacije i u artiljerijskim jedinicama za korekciju artiljerijske vatre.

Ona pripada klasi mini bespilotnih letelica koje vrše misije prikupljanja informacija, nadzora i izviđanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iznad bojišta odnosno takozvane “ISR” misije “Intelligence-Surveilance-Recconaissance”.

Ima ulogu isturenog izviđačkog sistema koje pomažu komandirima jedinica na zamlji kao njihove takozvane “oči na nebu” obezbeđujući im informacije danju i noću u realnom vremenu gde i kada im je to potrebno, pomoću njihovog svetranog i robustanog dizajna.

Osim ove funkcije ova vazduhoplovna platforma se koristi za navođenje i usmeravanje artiljerijske vatre kao i u humanitarnim operacijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.