PARTNERSKA SARADNJA SA SAVETOM EVROPE: Vučić se sastao sa Flesenkamperom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 11:46

PARTNERSKA SARADNJA SA SAVETOM EVROPE: Vučić se sastao sa Flesenkamperom (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Tobijasom Flesenkamperom, šefom misije Saveta Evrope.

Sastanak je održan u 10.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je visoko ocenio dosadašnju dobru saradnju Srbije sa Savetom Evrope i istakao da je za proteklih 17 godina od prijema naše zemlje u SE ostvaren značajan napredak, saopštila je Služba za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saradnju s medijima predsednika Republike.

On je naveo da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, jer ta organizacija, kroz svoje programe, može da pomogne reformu pravosudnog sistema, reformu sistema javne uprave i lokalne samouprave, kao i unapređenje zaštite prava nacionalnih i drugih manjina.

- Opredeljeni smo da nastavimo partnersku saradnju sa Savetom Evrope i da radimo na njenom daljem unapređenju - rekao je predsednik Vučić i dodao da Srbija pridaje veliki značaj primeni programa SE u Srbiji, uključujući i zajedničke programe između Saveta Evrope i Evropske unije.

Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga u regionu, a posebno ekonomske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, te je istakao da je Srbija među vodećim državama koje su uspele da obezbede izuzetnu klimu za rešavanje svih otvorenih pitanja na miran i odgovoran način.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 3, 2020 at 1:22am PST

Šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper naglasio je značajnu ulogu Srbije u radu ove organizacije, pogotovo putem dosledne i stalne primene programa SE, istakavši da pozdravlja napore Srbije u sprovođenju reformi.

On je pozvao srpske vlasti da u reformskom procesu, kao i u unapređenju rada Parlamenta, više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope.

Flesenkemper je takođe istakao da Savet Evrope ove godine obeležava 70. godišnjicu Evropske konvencije o ljudskim pravima i da će u Srbiji tim povodom biti održan događaj 4. novembra na Univerzitetu u Beogradu.

On je pozvao predsednika Vučića da na proleće naredne godine zajedno obeleže dvadesetu godišnjicu osnivanja Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.

Šef misije SE je dodao da će Savet Evrope nastaviti da aktivno i blisko sarađuje sa Srbijom na svim projektima od značaja koji podrazumevaju i intenzivniju saradnju sa Evropskim sudom za ljudska prava, kao i aktivnije učešće Srbije u predstojećim projektima u organizaciji Saveta Evrope.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.