PARE I ORUŽJE NA SVE STRANE Španska policija uhapsila kavčane - svi se pitaju samo jedno: Čije je ovo bogatstvo? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 12:52

PARE I ORUŽJE NA SVE STRANE Španska policija uhapsila kavčane - svi se pitaju samo jedno: Čije je ovo bogatstvo? (VIDEO)

Mreža je upravljala zatvorenim plantažama u provincijama Madrid, Gvadalahara i Toledo, čiji se proizvod izvozio u zemlje Severne i Istočne Evrope.

Španska policija uhapsila je sinoć 15 osoba nakon što se na dve lokacije pronađeno 13 zatvorenih plantaža marihuane u ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo. Prema navodima španskih medija, radi se o pripadnicima kavačkog klana iz različitih zemalja sveta.

- Zaplenjeno je osam komada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vatrenog oružja, jedno od njih automatska puška, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini - navodi se u saopštenju španskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako navode, ova kriminalna grupa povezana je sa klanom srpskog porekla, "kavčanima".

- Stepen opasnosti ove grupe je visok i njena osnovna delatnost u Španiji bila je međunarodna trgovina drogom i srodni zločini povezani sa pranjem novca. Grupa je opasna i odlikuje ekstremnim nasiljem - navode oni.

🚩 Desarticulada una organización criminal vinculada al clan Kavac dedicada al tráfico de #drogas

🔹 16 detenidos

🔹 13 plantaciones en zonas rurales de #Madrid, #Guadalajara y #Toledo

🔹 15 registros donde se han intervenido 3.000 plantas de marihuana, armas y 54.000 € pic.twitter.com/kc0Ndiwngf

— Policía Nacional (@policia) May 2, 2023

Ukupno je uhapšeno 15 osoba, a zaplenjeno je osam komada vatrenog oružja, od kojih je jedno mitraljez, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini.

Glavni ljudi u organizaciji u našoj zemlji živeli su u urbanizacijama sa visokom kupovnom moći u Madridu, u domovima vrednim više od milion i po evra i koristili su vozila vrhunskog kvaliteta.

Imali su oružje da se odbrani od mogućih napada ili čak da izvrše napade na pripadnike drugih organizacija, budući da se u zemlji porekla kriminalne mreže suočavaju sa rivalskim grupama. Pored toga, bilo je uobičajeno da menjaju svoje adrese kao i vozila kako bi ih bilo teško otkriti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni pripadnici kavačkog klana u Španiji: Pronađeno 13 plantaža VIDEO

Izvor: B92, 02.Maj.2023

Španska policija uhapsila je sinoć 15 osoba nakon što se na dve lokacije pronađeno 13 zatvorenih plantaža marihuane u ruralnim oblastima...Prema navodima španskih medija, radi se o pripadnicima kavačkog klana iz različitih zemalja sveta..."Zaplenjeno je osam komada vatrenog oružja, jedno od...

Nastavak na B92...

U Španiji uhapšeno 15 pripadnika kavačkog kriminalnog klana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2023

Španska policija uhapsila je 15 osoba nakon što se na dve lokacije pronađeno 13 zatvorenih plantaža marihuane u ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.