PAPRENA VALJEVSKA PIJACA - PARADAJZ 170

Izvor: Kurir, 05.Avg.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAPRENA VALJEVSKA PIJACA - PARADAJZ 170

VALJEVO - Cene paradajza na valjevskoj pijaci prevazišle su danas svaku meru - kilogram paradajza osrednjeg kvaliteta košta 150, a nešto kvalitetnijeg čak 170 dinara.

Trgovci, uglavnom preprodavci, kažu da paradajz za valjevsku pijacu dopremaju iz drugih krajeva Srbije i da na ovako visoke cene utiču nestašice paradajza na tržištu. Onitvrde da je paradajz u plastenicima već obran i da mu je prošla sezona, a da paradajz sa otvorenog polja još nije stigao.

U okolini >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Valjeva ne samo da nema paradajza, već nema ni ostalog povrća, jer su prolećno olujno nevreme i grad u nekoliko navrata uništili letinu, pa i povrtnjake. Zbog svega ovoga mnoge valjevske domaćice odustaju od tradicionalnog pripremanja zimnice, a rešenje za ovako visoke cene povrća na pijaci traže u kupovinama u marketima, ali su i tamo cene prilično visoke.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Paprene cene na valjevskoj pijaci

Izvor: Glas javnosti, 06.Avg.2010, 07:32

VALJEVO - Cene paradajza na valjevskoj pijaci prevazišle su juče svaku meru - kilogram paradajza osrednjeg kvaliteta košta 150, a nešto kvalitetnijeg čak 170 dinara. Trgovci, uglavnom preprodavci, kažu da paradajz za valjevsku pijacu dopremaju iz drugih krajeva Srbije i da na ovako visoke cene...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.