PAPA FRANJA OSUDIO OŽIVLJAVANJE ANTISEMITIZMA: Zabrinjavajući porast sebičnosti i ravnodušnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAPA FRANJA OSUDIO OŽIVLJAVANJE ANTISEMITIZMA: "Zabrinjavajući porast sebičnosti i ravnodušnosti"

Visok procenat osoba u istočnoj i srednjoj Evropi smatra da Jevreji previše pričaju o Holokaustu.

Papa Franja je danas osudio "varvarsko oživljavanje antisemitizma" širom sveta i doveo ga u vezu s porastom populizma.

- Sledeće nedelje se obeležava 75. godišnjica oslobođenja logora smrti Aušvic koja bi trebalo poslužiti kao podsetnik da ne postanemo ravnodušni - rekao je papa Franja izaslanstvu Centra Simon Vizental.

- Zabrinjavajuće je što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u mnogim delovima sveta vidi porast sebičnosti i ravnodušnosti, nedostatak brige za druge i gledište da je "sve dobro dok je meni dobro", a kada stvari pođu nizbrdo, prevladaju bes i zloba - rekao je Papa.

#PopeFrancis receives a delegation from the Simon Wiesenthal Centre, recalls his visit to the Auschwitz-Birkenau concentration camp, and condemns anti-Semitism in every form.https://t.co/Dmrqix7Iiw

— Vatican News (@VaticanNews) January 20, 2020

- To je plodno tlo za frakcionizam i populizam koji nas okružuju, gde brzo izvire mržnja i gde je ona posejana. I nedavno smo svedočili varvarskom porastu slučajeva antisemitizma - dodao je, ali nije naveo zemlje ni populističke pokrete.

Globalno istraživanje Antidifamacijske lige u novembru je zaključilo da su antisemitska gledišta u porastu u brojnim delovima sveta i značajno u istočnoj i srednjoj Evropi, kao i da visok procenat osoba u istočnoj i srednjoj Evropi smatra da Jevreji previše pričaju o Holokaustu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Papa Franjo osudio 'barbarsko oživljavanje' antisemitizma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jan.2020

Papa Franjo osudio je "barbarsko oživljavanje" antisemitizma širom svijeta, povezujući ga s porastom populizma. Sljedeće sedmice je 75. godišnjica od oslobađanja logora smrti Auschwitz i trebala bi poslužiti kao podsjetnik da ne postanemo ravnodušni, rekao je papa delegaciji iz grupe za ljudska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.