PAPA FRANJA DOLAZI KOD KOMŠIJA: Poseta najavljena za septembar, prisustvovaće važnom kongresu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 22:25

PAPA FRANJA DOLAZI KOD KOMŠIJA: Poseta najavljena za septembar, prisustvovaće važnom kongresu

Gradonačelnik rekao da je radost i čast ugostiti poglavara Svete stolice

Papa Franja će posetiti Mađarsku i prisustvovati misi kojom se završava Međunarodni euharistijski kongres 12. septembra, izjavio je danas kardinal Peter Erdo, poglavar Mađarske katoličke crkve.

Poseta je pomerena sa 2020. godine, kada je čitav kongres odložen na 2021. godinu zbog pandemije korona virusa, rekao je za mađarsku angenciju MTI.

Poseta je "velika radost za konferenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i daje nam nadu i utehu u ovim teškim vremenima", rekao je Erdo.

Misa "statio orbis" koja se slavi za grad i svet je vrhunac euharistijskog kongresa, rekao je kardinal.

Kongres će se održati između 5. i 12. septembra, a na njemu će biti održani verski događaji, konferencija, predavanja i koncerti.

Gradonačelnik Budimpešte Ðerđelji Karačoni pozdravio je vest i rekao da je "radost i čast" ugostiti papu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.