PAO VOJNI HELIKOPTER U IRAKU! Cela posada poginula, letelica bila u žestokoj borbenoj akciji na severu zemlje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 11:20

PAO VOJNI HELIKOPTER U IRAKU! Cela posada poginula, letelica bila u žestokoj borbenoj akciji na severu zemlje (VIDEO)

Iračka vojska sprovodi akciju čišćenja terena, kako na tlu tako i iz vazduha

Svih pet članova posade poginulo je u padu iračkog vojnog helikoptera tokom borbene akcije na severu zemlje, saopštila je danas iračka vojska. U saopštenju se ne precizira da li se helikopter srušio usled neprijateljske vatre ili zbog kvara.

Helikopter je pao u blizini grada Ameril, 170 kilometara severno od Bagdada, prenosi Rojters. Agencija navodi da, uprkos slomu Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2017. godine, ostaci te terorističke organizacije i dalje izvode napade na vladine snage u različitim delovima Iraka.

pic.twitter.com/5BMg6nT1Lf

— Aleph א (@no_itsmyturn) July 29, 2021

Iračke bezbednosne snage su tokom proteklih meseci pokrenule brojne operacije protiv militanata u oblasti u kojoj se helikopter srušio.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.