PANIKA u Roterdamu: EVAKUISANA koncertna dvorana zbog mogućeg terorističkog napada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA u Roterdamu: EVAKUISANA koncertna dvorana zbog mogućeg terorističkog napada (VIDEO)

Policija je svuda po gradu

Holandska policija otkazala je u poslednjem trenutku večerašnji rok koncert u Roterdamu zbog povezanosti sa terorističkom pretnjom, sapšteno je iz koncertne dvorane gde je događaj trebalo da se održi.

"U vezi terorističke pretnje, koncert (američke) grupe Alah-Las (Allah-Las) neće danas biti održan po naređenju policije", saopšteno je na Twitter nalogu dvorane Masilio (Maasilio).

Politie bevestigt terroristische dreiging >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rotterdamse Maassilo https://t.co/bhX2hmSJ5F (via @NUnl)#Maassilo #AllahLas #Rotterdam

— Michael🎄 (@michael15071997) August 23, 2017

Kalifornijska rok grupa Alah-Las trebalo je večeras u 20.30 da nastupi Roterdamu, a vrata sale trebalo je da budu otvorena u 19.30.

🔴SENSITIVE |

Netherlands #Rotterdam — Concert cancelled due to terrorvthreat. Hall is being evacuated. pic.twitter.com/c7RL6xpnDL

— Vocal Europe (@thevocaleurope) August 23, 2017

Policajci opremljeni pancirima raspoređeni su blizu dvorane koja ima kapacitet oko hiljadu ljudi, prenosi javna holandska televizija NOS.

Zgrada je evakuisana i desetine gledalaca je vraćeno, a antiteroristička jedinica Specijalne intervnecionističke službe došla je na lice mesta, navodi se u saopštenju.

Kako navodi agencija Frans pres roterdamska policija nije večeras bila dostupna.

Situacija u evropskim zemljama je napeta posle prošlonedeljnih napada u Barseloni i Kambrilsu, u kojima je ubijeno 15 ljudi, a više od 100 ranjeno, a iza kojih stoje islamski ekstremisti marokanskog porekla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.