PANIKA U MIRIJEVU: Učenik na času pravio spisak sa decom koju želi da ubije - reagovala policija

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 18:05

PANIKA U MIRIJEVU: Učenik na času pravio spisak sa decom "koju želi da ubije" - reagovala policija

Direktorka škole Zorica Zdravković Jovanović odmah se obratila roditeljima učenika škole, a njeno saopštenje prenosimo u celosti. 

Učenik Osnovne škole "Despot Stefan Lazarević" u Mirijevu napravio je na času spisak učenika "koje želi da ubije". O nemilom događaju odmah je obavešten školi policajac, a sa učenikom je obavljen razgovor.

Direktorka škole Zorica Zdravković Jovanović odmah se obratila roditeljima učenika škole, a njeno saopštenje prenosimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u celosti.

- Obaveštavam Vas da je 8.5.2023. godine u prepodnevnim časovima za vreme 4. časa, učenik naše škole, na času napravio spisak učenika "koje želi da ubije". O događaju sa časa smo obavešteni od strane predmetnog nastavnika i odeljenskog starešine koja je dovela učenika u kancelariju direktora. Odmah smo pozvali školskog policajca koja je već boravila u školi od ranog jutra i obavljen je razgovor sa učenikom u prisustvu pedagoga. pomoćnika direktora i direktora škole.

Kako se dalje navodi u saopštenju, obaveštena je i porodica učenika, dok je njegova majka brzo ubrzo došla u školu. Učenik je u kancelariji pedagoga dao pisanu izjavu u prisustvu majke u kojoj navodi da se samo šalio.

- Pokrenut je pojačan vaspitni rad sa učenikom sa kojim je upoznata i majka učenika koja će učestvovati u predviđenim aktivnostima. Školski policajac je obavestila svoje nadležne i dalja postupanja oni rade po upustvima službe - kaže direktorka i dodaje:

- Odeljenske starešine će još jednom obaviti razgovor sa svim učenicima na ovu temu i pojačati rad sa odeljenjima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.