PANIKA U JUŽNOJ KOREJI: Invazija morskih stvorenja na nuklearnu elektranu, hitno isključena dva reaktora

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 10:17

PANIKA U JUŽNOJ KOREJI: Invazija morskih stvorenja na nuklearnu elektranu, hitno isključena dva reaktora

Životinje prave velike probleme za čitavu državu

Dva reaktora nuklearne elektrane Hanul u Južnoj Koreji morala su hitno da se zatvore u utorak zbog invazije morskih plaštaša (morske štrcaljke).

Želatinasta stvorenja koja izgledaju poput meduza po drugi put u tri nedelje blokirala su vodene sisteme koji se koriste za hlađenje reaktora br. 1 i br. 2, ostavljajući zemlju bez 1,9 gigavata energije.

- Ne možemo još da kažemo da li je porast plaštaša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posledica promenljive klime ili drugih faktora - rekao je Jun Sek-Hjun, naučnik iz Nacionalnog instituta za ribarstvo, prenosi Sputnik International.

- To bi trebalo smatrati trenutnom pojavom ukoliko se ne primeti kontinuirani porast tokom naredne decenije - dodao je on.

Prethodno isključivanje ista dva reaktora dogodilo se u martu iz istog razloga i trajalo je više od nedelju dana, koštajući Seul milione dolara.

Prozirni stanovnici okeana koji izgledaju kao da su napravljeni od kristala, obično se razmnožavaju do juna. Međutim, ove godine se njihova populacija povećala u martu zbog netipičnih toplih struja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NUKLEARNI REAKTORI NE RADE ZBOG NEOBIČNE INVAZIJE: Južna Koreja muku muči sa morskim bićima, a sve to ih košta milione

Izvor: Kurir, 08.Apr.2021

Dva reaktora južnokorejske nuklearne elektrane Hanul morala su da obustave rad zbog invazije posebne vrste plaštaša.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.