PANIKA U FSS: Kaznite Zvezdu i njenu manjinu

Izvor: Kurir, 20.Avg.2013, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA U FSS: Kaznite Zvezdu i njenu manjinu

Savez od Zajednice superligaša traži striktno poštovanje satnice jer postoji rizik da bi dalji protesti stvorili anarhiju u Superligi

Rukovodstvo Saveza ne živi u realnosti.

Vođstvo Fudbalskog saveza Srbije u saopštenju za javnost istaklo je da se time što pojedini klubovi odlažu vreme odigravanja utakmica Superlige narušava integritet takmičenja i stvara se anarhija u pogledu satnice mečeva.

Od zajednice klubova elitnog ranga krovna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << organizacija traži energičnu i hitnu akciju kako bi se zaštitila većina klubova koja je poštovala propise i na teren izašla u zakazano vreme. Zanimljivo je to što FSS ističe da je manjina protestovala iako je pola lige za smenu Tomislava Karadžića.

- Vreme početka utakmica određuje organ koji rukovodi takmičenjem (član 19. Pravilnika o takmičenju FSS), i to se s mnogih aspekata vezanih za fudbalsku igru mora apsolutno poštovati (sportska priprema - zagrevanje igrača, protokol pred utakmicu, poštovanje ugovora u vezi TV prava i dr.). Napominjemo da se na utakmicama u organizaciji UEFA ovakvi incidenti prijavljuju kroz delegatske izveštaje i da su predmet oštrih disciplinskih sankcija nadležnih organa UEFA - stoji u saopštenju FSS.

Vrhuška krovne fudbalske organizacije u zemlji zahteva da Zvezda i klubovi koji su odložili početak meča budu oštro kažnjeni.

- Zahtevamo od Zajednice superligaša energičnu i hitnu reakciju kako bi se utakmice u našem najelitnijem takmičenju odigravale u predviđenim terminima, čime bi se sačuvao integritet čitavog takmičenja. Očekuje se i iniciranje disciplinskih postupaka prema klubovima koji su učinili navedene prekršaje, a kako bi se zaštitila većina klubova koja je poštovala propise - piše u saopštenju FSS.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić završio je odmor na Crnogorskom primorju i danas će se posle duže pauze obratiti javnosti.

Ne možemo da kažnjavamo

Predsednik Zajednice superligaša Dragoljub Lekić izjavio je da njegova organizacija ne može sankcionisati klubove zbog odlaganja početka utakmica jer su disciplinski organi u rukama FSS.

- Tražiću da se disciplinski organi ponovo vrate Zajednici kako bismo mogli da pokrećemo postupke, ali to trenutno ne možemo jer je kažnjavanje u domenu FSS - rekao je Lekić.

Miha brani Toleta

Selektor Siniša Mihajlović stao je još jednom u odbranu predsednika FSS, istakavši da ne razume inicijativu bivšeg kluba Crvene zvezde i njenih navijača.

- Zbog čega oni protestuju? Zbog lošeg rada Karadžića? On je predsednik Saveza, a FSS je jedna od retkih firmi u Srbiji koja dobro posluje, koja nema dugovanja, koja izmiruje plate na vreme. U redu, jeste da nemamo rezultate na terenu, ali za to sam odgovoran ja, a ne Karadžić. Gledajući to sa strane, čini mi se da je u pitanju klasično prebacivanje krivice na drugog sa sopstvenih problema.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

PANIKA U FSS: Kaznite Zvezdu i njenu manjinu

Izvor: Dzungla.org, 20.Avg.2013

Savez od Zajednice superligaša traži striktno poštovanje satnice jer postoji rizik da bi dalji protesti stvorili anarhiju u Superligi OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.