PANIKA U AMERICI! Ponos vojne industrije F-35 škripi na svim stranama, samo 15 POSTO aviona sposobno za BORBU! Izveštaj otkrio PRAVU KATASTROFU

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 22:16

PANIKA U AMERICI! Ponos vojne industrije F-35 škripi na svim stranama, samo 15 POSTO aviona sposobno za BORBU! Izveštaj otkrio PRAVU KATASTROFU

Flota F-35 u celini nije ni blizu da ispuni svoj cilj sposobnosti misije da bude u stanju da uradi bilo šta.
Izveštaj američke Agencija za odgovornost (GAO) iz septembra 2023. godine otkrio je neke šokantne podatke o tome koliko su stotine milijardi dolara vredni F-35 nespremni za borbu.
Dok mediji forsiraju priču da je u proseku 55 odsto F-35 borbeno sposobno, u stvarnosti je taj procenat mnogo, mnogo niži - između 15 do 30 posto F-35 moglo bi da učestvuje u borbenim dejstvima.
Problem je u terminu "sposobno za misiju", objašnjava "Epoh tajms". Naime, ispostavilo se da definicija Ministarstva odbrane SAD "sposoban za misiju" ne znači borbeno sposoban.
Letelica koja je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.