PALMA I DAČIČ PRELOMILI! Razrešen ministar RADE BASTA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 15:18

PALMA I DAČIČ PRELOMILI! Razrešen ministar RADE BASTA!

Ministar privrede Rade Basta razrešen je sa funkcije.

Ministar privrede Rade Basta razrešen je sa funkcije na zahtev lidera JS Dragana Markovića Palme i lidera SPS Ivice Dačića!

Dragan Marković Palma ranije je za Bastu rekao da on više nije ni član te stranke, ni ministar u Vladi.

- Radetu Basti dat je rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Podsećam da je na sednici Predsedništva Jedinstvene Srbije koja je održana 10.4.2023. godine u Jagodini jednoglasno doneta odluka o smeni Radeta Baste sa mesta potpredsednika stranke - navodi se u saopštenju.

Ovo je usledilo svega dva dana nakon što je basta na svom profilu na Fejsbuku objavio da je registrovao pokret Evropski put (PEP) koji će uskoro prerasti u stranku i izaći će na izbore na svim nivoima.

- Pokret Evropski put zalaže se za ubrzanje pridruživanja Srbije EU i sprovođenje neophodnih reformi. Prioritet je očuvanje mira i stabilnosti, unapređivanje demokratije, poštovanje ljudskih i manjinskih prava i uvažavanje dostojanstva i jednakosti - napisao je Basta.

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

Premijeka Vlade Ana Brnabić prosledila je predlog za rašrešenje ministar privrede Radeta Baste Narodnoj skupštini, potvrdio je za medije ministar Basta.

On kaže da je povod za razrešenje to što je tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji.

O ovom zahtevu za razrešenje raspravljaće Skupština, a Basta očekuje da naprednjaci neće podržati njegovu smenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.