PALIO VATRU U BiH, NA KRAJU JE ZAPALIO: Incko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida, stupa na snagu odmah

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 11:55

PALIO VATRU U BiH, NA KRAJU JE ZAPALIO: Incko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida, stupa na snagu odmah

Ne samo da se zabranjuje nego se i kažnjava

Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Zakon koji sledi i koji čini sastavni deo ove Odluke stupa na snagu odmah, na privremenoj osnovi sve dok ga Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji u istom obliku, bez izmena i dopuna i bez dodatnih uslova, prenosi Srpskainfo.

Ova Odluka stupa na snagu odmah i odmah se objavljuje na službenoj internetskoj stranici Kancelarije visokog predstavnika i u "Službenom glasniku Bosne i Hercegovine", piše Klix.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.