PALI ŠAKA IRAČKOJ VOJSCI! Ovi džihadisti su učestvovali u KRVAVOM MASAKRU nad 1700 ljudi! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2017, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALI ŠAKA IRAČKOJ VOJSCI! Ovi džihadisti su učestvovali u KRVAVOM MASAKRU nad 1700 ljudi! (VIDEO)

Njihova sudbina je u rukama iračkih vlasti

Zarobljeni džihadisti IS su traženi zbog njihove uloge u masakru u Speičeru gde su između 1.566 do 1.700 iračkih vojnika po kratkom postupku pobili.

Irački političar Mišan Al-Džubori je objasnio masakr:

- Neki od glavnih oficira logora naredili su vojnicima (kadetima) da se odmore 15 dana i da idu svojim porodicama, u civilu. Dok su hodali autoputem u potrazi za autobusom da ih poupi u blizini Bagdada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je on.

IMPORTANT:#Iraq's intel/security forces captured 7 Da'ish terrorists in western #Mosul wanted for the Speicher massacre of 1,700 soldiers. pic.twitter.com/gXfUk8lW15

— Haidar Sumeri (@IraqiSecurity) March 2, 2017

- Onda su dva autobusa kojim su upravljali Ajman Sabavi Ibrahim, sin polubrata Sadama Huseina, Sabavi Ibrahim al-Tikriti, se zaustavio pored njih sa 10 naoružanih ljudi u autobusima. Oni su rekli kadetima da su iz arapskih plemena Tikrita, i rekao im da ih prate dok ne pronađu autobuse koji bi ih odvezli u Bagdad.  Umesto toga, nekoliko autobusa sa članovima IS u njima kidnapovali su kadete i odvezli ih u region Al-Kusour Al Reasija (Predsedničke Palate), gde su izvršili masakr - opisao je on.

Sudbina terorista odgovornih za masakr još uvek nije poznata.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.