NOVA FAZA RATA: Izraelske vlasti saopštile šta će biti sa Gazom posle završetka sukoba, pod jednim VAŽNIM uslovom

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 08:21

NOVA FAZA RATA: Izraelske vlasti saopštile šta će biti sa Gazom posle završetka sukoba, pod jednim VAŽNIM uslovom

Izrael nastavlja sukob sa Hamasom

Palestinci će biti ''na čelu Gaze'' nakon završetka rata, izjavio je izraleski ministar odbrane Joav Galant.

On je najavio i novu fazu u ratu sa palestinskom militantnom grupom Hamas, rekavši da će Izrael na severu Pojasa Gaze preći na nov borbeni pristup u skladu sa vojnim učinkom na terenu, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, izraelske operacije obuhvatiće racije, rušenje tunela, vazdušne i kopnene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udare i akcije specijalnih snaga.

Galant je istakao da će palestinski organi vlasti biti nadležni za čitav Pojas Gaze, prenosi Tajms of Izrael.

Naveo je da palestinska militantna grupa Hamas neće kontrolisati Gazu i dodao da će Izrael zadržati operativnou slobodu u svom delovanju.

- Stanovnici Gaze su Palestinci, stoga će za nju biti nadležni palestinski organi, uz uslov da neće biti neprijateljskih akcija ili pretnji protiv države Izrael - naveo je Galant.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Izrael i Palestinci: Izraelski plan za Gazu za posle rata – „ograničena palestinska uprava, izraelska bezbednosna kontrola“

Izvor: Danas, 05.Jan.2024

ISRAEL DEFENSE FORCES/Reuters Izraelski ministar odbrane Joav Galan izneo je plan za buduću upravu Pojasom Gazom kada rat sa palestinskom ekstremističkom organizacijom Hamas bude završen. Postojaće, rekao je, ograničena palestinska vlast na toj teritoriji. Hamas više neće kontrolisati Gazu, a...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.