PALESTINAC KOLIMA RAZBUCAO IZRAELSKI PUNKT: Odmah su ga likvidirali, ima i ranjenih, Hamas pohvalio herojski čin (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 22:58

PALESTINAC KOLIMA RAZBUCAO IZRAELSKI PUNKT: Odmah su ga likvidirali, ima i ranjenih, Hamas pohvalio "herojski čin" (VIDEO)

Moguća još veća eskalacija sukoba u Jerusalimu

Šest izraelskih policajaca povređeno je 16. maja kao rezultat zaletanja i zakucavanja automobila u naselju Šeik Džarah u istočnom Jerusalimu.

Na video snimku napada vidi se kako se automobil zaleće i zabija na policajce koji su bili okupljeni pod suncobranom u jednoj od glavnih ulica Šeik Džaraha. Napadača, Palestinca, upucala je i ubila na licu mesta izraelska policija. Ostaje nejasno da li je bio naoružan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prema izraelskim izvorima, najmanje jedan od povređenih policajaca nalazi se u bolnici Šarei Zedek. Povrede ostalih policajaca opisane su kao lakše. Napad je pohvalio Abu Ubaida, portparol vojnog krila pokreta Hamas, koji ga je opisao kao "herojsku operaciju".

- Pohvaljujemo odvažnu herojsku operaciju u naselju Šeik Džarah, koja dokazuje da su duh revolucije i motivacija da se odupremo okupaciji ukorenjeni u junacima našeg naroda u Jerusalimu - rekao je portparol u kratkoj izjavi.

Izraelska policija pojačala je svoje mere bezbednosti u Šeik Džarahu ranije ovog meseca, kada su arapski stanovnici protestovali protiv vladinih planova za prinudno iseljavanje nekih od njih.

Protesti su izazvali žestoku bitku u pojasu Gaze. Palestinske frakcije lansirale su na desetine raketa na Jerusalim kako bi upozorile izraelsku vladu da ne iseljava Arape iz Šeik Džaraha. Izraelska vojska odgovorila je velikom vojnom operacijom.

Izraelska operacija u Gazi do sada je odnela živote više od 190 Palestinaca. Vatrena bitka verovatno se neće uskoro završiti. Mnogi u Izraelu strahuju da operacija u Gazi ugrožava stabilnost u zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.