PALA TATJANA! 20 GODINA RADILA KAO RUSKA KRTICA U STRAZBURU! Letonska državna služba bezbednosti pokrenula krivični postupak

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 09:59

PALA TATJANA! 20 GODINA RADILA KAO RUSKA "KRTICA" U STRAZBURU! Letonska državna služba bezbednosti pokrenula krivični postupak

Odbila je da osudi ruski napad na Ukrajinu
Letonska državna služba bezbednosti pokrenula je krivični postupak protiv Tatjane Ždanoke (73), poslanice Evropskog parlamenta (EP), državljanke Letonije, osumnjičene za saradnju sa ruskim obaveštajnim i bezbednosnim službama, preneli su danas letonski mediji.
Ti mediji su javili da je bezbednosna služba, poznata pod skraćenicom VDD, istraživala aktivnosti Ždanoke i njene navodne veze sa Rusijom u proteklih nekoliko nedelja otkako su u januaru objavljeni izveštaji na ruskim, nordijskim i baltičkim medijskim sajtovima, da je agent ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) od 2004. godine.
Kako prenosi novinska agencija Leta, VDD je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.