PALA ODLUKA! Visokim Dečanima se konačno vraća OTETO zemljište: Kabadahija Kurti popustio POD PRITISKOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 13:54

PALA ODLUKA! Visokim Dečanima se konačno vraća OTETO zemljište: Kabadahija Kurti popustio POD PRITISKOM

Nakon duge sudske agonije konačno bi mogla biti zadovoljena pravda

Aljbin Kurti je danas saopštio da je prištinska vlada naložila tzv. Katastarskoj agenciji Kosova da sprovede odluku njihovog Ustavnog suda u vezi sa zemljištem oko manastira Visoki Dečani.

Odluka Ustavnog suda tzv. Kosova o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani doneta je 2016. godine, ali još uvek nije sprovedena, zbog čega je Priština više puta kritikovana od strane međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajednice.

Za vraćanje zemlje Dečanima urgirali su brojni međunarodni zvaničnici. Tako je krajem februara šef Euleksa Đovani Pjetro Barbano saopštio da „nesprovođenje sudske odluke o zemljištu Visokih Dečana dovodi u pitanje vladavinu prava na tzv. Kosovu“

- Odluka iz 2016. o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani obavezuje sve pojedince i ustanove, bez izuzetka - naglasio je on tom prilikom.

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode takođe je izvršio pritisak na privremene institucije samouprave. On je naglasio da će Evropa tom odlukom usloviti ulazak Prištine u Savet Evrope. 

Ovo jasno pokazuje da lažni premijer Kurti itekako zna da odgovori na pritiske međunarodnih instanci kada su oni istrajni i ozbiljni. Ostaje da vidimo da li će Zapad moći na ovakav način da izdejstvuje poštovanje prava Srba na Kosovu i Metohiji i davno preuzetu obavezu - formiranje Zajednice srpskih opština.

Ova Kurtija može biti u vezi i sa današnjom posetom Gabrijela Eskobara Prištini, koju su mnogi ocenili kao tešku i neprijatnu za lažnog premijera.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.