PALA ODLUKA: Smenjen Ćamil Duraković

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021, 13:37

PALA ODLUKA: Smenjen Ćamil Duraković

Za smenu je glasalo 15 odbornika.

Ćamil Duraković smenjen je danas sa pozicije predsednika Skupštine opštine Srebrenica.

Duraković je smenjen zbog neprimerenog i nedoličnog ponašanja i istupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sednica, javlja RTRS.

Podsetimo, pre 20 dana je devet odbornika iz srpskih stranaka uputilo predlog za smenu Durakovića zbog "neprimerenog i nedoličnog ponašanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i istupa Predsednika Skupštine putem medija gde nastupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica".

Milorad Dodik, predsednik SNSD-a je ranije najavio smenu Durakovića i to zbog krivične prijave koju je Duraković podneo protiv novinara RTRS-a, a koji je negirao genocid u Srebrenici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.