PALA ODLUKA - NOVI POTEZ RUSKOG LIDERA: Putin potpisao Zakon, ovo je kazna za one koji prekrše mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 15:56

PALA ODLUKA - NOVI POTEZ RUSKOG LIDERA: Putin potpisao Zakon, ovo je kazna za one koji prekrše mere

Putin je jutros u svom obraćanju rekao da su na snazi antiterorističke mere.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas Zakon o kršenju vanrednog stanja. Osoba koja prekrši mere biće kažnjena zatvorskom kaznom u trajanju od 30 dana.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da se predsednik nalazi u svom kabinetu u Kremlju i da sve vreme prati dešavanja u zemlji.

Podsetimo, Putin je jutros u svom obraćanju rekao da su na snazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << antiterorističke mere zbog oružane pobune Vagner grupe.

Šef ruske privatne paravojne formacije Vagner Jevgenije Prigožin izjavio je jutros da njegove snage imaju pod kontrolom vojne objekte u Rostovu na Donu, uključujući i aerodrom.

On je, takođe, pozvao rusku vojsku da mu ne pruža otpor jer, kako je rekao, "ovo nije vojni udar, već marš pravde".

Prigožin je u video snimku objavio da sa svojim trupama kontroliše Rostov na Donu, gde se nalazi štab koji vodi ruske vojne operacije u Ukrajini.

U svom jutrošnjem obraćanju naciji, Putin je je akcije Prigožina nazvao "pobunom", "izdajom" i pokušajem da se Rusiji "zabije nož u leđa".

- Ovo je jednako oružanoj pobuni, Rusija će se braniti - rekao je Putin na početku i dodao da se Rusija bori za život i sigurnost građana Federacije.

Sve o oružanoj pobuni u Rusiji pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.