PALA BUGARSKA VLADA: Parlament u Sofiji izglasao nepoverenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2022, 18:53

PALA BUGARSKA VLADA: Parlament u Sofiji izglasao nepoverenje

Parlament u Sofiji izglasao je nepoverenje vladi Kirila Petkova, čiju su smenu zatražili poslanici opozicije tvrdeći da politika njegovog kabineta vodi državu u bankrot.

Osim ekonomije, teme sukoba su i veto na početak pregovora Severne Makedonije sa Evropskom unijom, ali i borba protiv korupcije.

Na zahtev opozicije, bugarski parlament je raspravljao o poverenju vladi, na čelu sa Kirilom Petkovim, zbog njene fiskalne i ekonomske politike.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters prenosi da je vlada izgubila na glasanju, sa 116 glasova podrške nasuprot 123 glasa za nepoverenje vladi.

Vladu je, pre desetak dana, napustila stranka ITN Slavija Trifonova, navodeći da premijer Kiril Petkov vodi državu u bankrot.

Protivnici bugarskog premijera pominjali su i izdaju nacionalnih interesa, tvrdeći da se premijer sa zapadnim diplomatama dogovorio da Sofija, konačno, skine veto sa početka pregovora Severne Makedonije i EU, a da se bugarski zahtevi "utope" u preduslove koje Makedonci moraju da ispune kako bi napredovali ka članstvu u EU.

BONUS VIDEO:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pala bugarska vlada

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2022

SOFIJA - Parlament u Sofiji izglasao je nepovjerenje vladi Kirila Petkova, čiju su smjenu zatražili poslanici opozicije tvrdeći da politika njegovog kabineta vodi državu u bankrot.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.