PAKLENI PLAN PROTIV RUSIJE Članice G7 novim paketom sankcija imaju samo jedan cilj - da li će u ovome uspeti?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 07:23

PAKLENI PLAN PROTIV RUSIJE Članice G7 novim paketom sankcija imaju samo jedan cilj - da li će u ovome uspeti?

Članice G7 pripremile novi paket sankcija protiv Rusije.

SAD i druge članice grupe G7 će predstaviti nove sankcije i mere kontrole izvoza usmerene na Rusiju zbog rata u Ukrajini, izjavio je danas američki zvaničnik uoči samita G7 u Japanu.

Rojters navodi da će glavni fokus lidera zemalja članica grupe tokom samita u Hirošimi biti rat u Ukrajini.

Neimenovani zvaničnik naveo je da su nove sankcije osmišljene tako da omete sposobnost Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da nabavi sredstva potrebna na bojnom polju, i to tako da se zatvore rupe u postojećim sankcijama, prvenstveno nastojanjem da se smanji oslanjanje međunarodne zajednice na ruske energente.

- Kao i prošle godine, naša posvećenost da stežemo obruče prema Rusiji je snažna - rekao je taj zvaničnik.

SAD i njihovi saveznici, uključujući Evropsku uniju i Britaniju, nastavili su da pojačavaju sankcije i pritisak na izvoza iz Rusije od početka rata u Ukrajini u februaru 2022.

Među metama dosadašnjih sankcija Vašingtona su predsednik Rusije Vladimir Putin, finansijski sektor i mnogi ruski oligarsi.

Najnoviji paket sankcija SAD će uključivati ''opsežno ograničavanje kategorija robe ključnih za bojno polje'', kao i sprečavanje oko 70 subjekata iz Rusije i trećih zemalja da primaju američki izvoz dodavanjem na crnu listu Ministarstva trgovine SAD.

Sve vesti iz Ukrajine pročitajte OVDE.

Pored toga, SAD će uvesti oko 300 novih sankcija usmerenih protiv pojedinaca, entiteta, plovila i aviona, i ''finansijskih olakšivača'', navodi agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.