PAKETIĆI ZA DECU SA RETKIM BOLESTIMA: Fondacija Mozzart i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju obradovali mališane

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 14:58

PAKETIĆI ZA DECU SA RETKIM BOLESTIMA: Fondacija Mozzart i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju obradovali mališane

Tokom praznika je najvažnije obradovati mališane i izmamiti im osmehe, a Fondacija Mozzart se nizom akcija trudi da širi praznični duh.

Podela paketića najmlađima je kruna društveno odgovornih aktivnosti tokom decembra i januara, tradicionalnih meseci humanosti u Fondaciji Mozzart, koja je u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju paketiće uručila deci sa retkim bolestima i njihovim porodicama.

Ministarka Kisić je istakla da je veoma srećna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju obradovalo decu novogodišnjima paketima i na taj način im ulepšalo praznike.

„Želim vam puno zdravlja, mnogo osmeha, da vas slušaju roditelji i da se puno igrate i veselite“, istakla je ministarka Kisić i zahvalila Fondaciji Mozzart što je i ove godine podrška deci tokom praznika.

Praznični duh u holu Narodne skupštine upotpunili su osmesi više od 200 mališana koji su po poklone došli u pratnji roditelja.

„Dečji osmesi su naš najvredniji poklon i zato se trudimo da ih obradujemo ne samo za praznike, već i  tokom cele godine i da im koliko god možemo ulepšamo odrastanje. Zahvaljujemo Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju koje nam je verna podrška u ovakvim akcijama“, istakla je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

„Tajanstveni Deda Mraz“ za decu iz prihvatilišta

Novogodišnji karavan stigao je i na adresu Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, koji su predstavnici Fondacije Mozzart posetili sa glumcem Nenadom Okanovićem. Osim paketića, podeljeno je i 300 karata za predstavu „Tajanstveni Deda Mraz“ institucijama koje se bave socijalnom zaštitom dece, među kojima su: Centar za porodični smeštaj i usvojenje, Prihvatilište za decu Beograda, Udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih bolesti „Zvončica“, Centar za socijalnu integraciju dece i mladih „Zvezda“, Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije, Udruženje roditelja dece i mladih obolelih od dijabetesa Srbije „Alarm“, Udruženje građana za borbu protiv raka kod dece „Uvek sa decom“, neprofitna organizacija „Najbolji prijatelji Srbija“, Romski centar za žene i decu, Udruženje hemofiličara Srbije…

Za brojne društveno odgovorne akcije tokom 2023. godine Fondacija Mozzart donirala je više od 150.000.000 dinara u humanitarne svrhe. Uz asistenciju fondacije pomoć je stigla na adrese brojnih pojedinaca, zdravstvenih i kulturnih ustanova, humanitarnih organizacija i udruženja, sportskih kolektiva... Organizovane su brojne humanitarne utakmice i turniri, podržane manifestacije od kulturnog značaja, a nastavljeno je i sa stalnim akcijama po kojima je kompanija prepoznatljiva dugi niz godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.