PAKAO NA ZEMLJI! U ovoj državi čak 70 odsto dece gladno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 21:02

PAKAO NA ZEMLJI! U ovoj državi čak 70 odsto dece gladno!

Ovakvo stanje odraz je velike inflacije.
Stopa siromaštva dece u Argentini mogla bi da dostigne 70 odsto u prvom kvartalu ove godine, upozorio je danas Dečji fond Ujedinjenih nacija (Unicef).
Iz Unicefa navode da stopa siromaštva u toj južnoameričkoj zemlji ubrzano raste, jer je krajem prošle godine iznosila 57 odsto, preneo je Rojters.
Unicef upozorava da bi broj ekstremno siromašnih u Argentini mogao da se popne na 34 odsto sa 19,4 odsto krajem 2023. i pozvao na veću potrošnju u cilju zaštite dečijih života.
- Ukoliko sadašnji trendovi budu nastavljeni, siromaštvo kod dece i adolescenata u prvom kvartalu 2024. godine dostiglo bi vrednosti od oko 70 odsto - rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.