PADAJU GLAVE U MILOVOJ TAJNOJ POLICIJI: Saslušani pripadnici ANB zbog prisluškivanja građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 18:12

"PADAJU GLAVE" U MILOVOJ TAJNOJ POLICIJI: Saslušani pripadnici ANB zbog prisluškivanja građana

Osumnjičeni negirali optružbe.

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović počela su saslušanja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), za koje postoje indicije da su u tajnoj službi mimo zakonskih ovlašcenja pratili i prisluškivali građane, a potom spalili nezakonita dokumenta, pišu podgorički mediji.

Pozivajuci se na izvor iz Uprave policije, navode da im je potvrđeno da su do sada u svojstvu gradana, saslušani smenjeni načelnici sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ANB-a Danilo Grozdanić i Luka Bulatović.

Oni su, prema istim informacijama, tokom ispitivanja u policiji negirali da su radili mimo pravila službe.

Na listi SDT-a nalaze se imena svih nacelnika sektora tajne službe, koje je novi v.d. direktor Dejan Vukšic od imenovanja smenio, a potom prošlog cetvrtka SDT-u dostavio obimnu krivicnu prijavu sa detaljima i dokazima o tajnom odredu unutar službe, piše podgorički dnevnik.

U narednim danima, navodi se, zakazana su saslušanja smenjenih nacelnika - Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežane Zarubice, Sandre Samardžic, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Ilije Živanovića.

Osim njih na listi SDT-a našla su se imena još desetak službenika tajne službe za koje je Vukšić dostavio dokaze da bi mogli imati veze sa tajnim praćenjem i prisluškivanjem.

Specijalno državno tužilaštvo pocetkom prošle sedmice formiralo je predmet i u toku je izvidaj povodom navoda prvog cvoveka tajne službe - da su pojedini pripadnici ANB nezakonito prisluškivali i pratili gradane, a o potom uništili dokumentaciju o tome.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.