Izvor: B92, 12.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAD AVIONA U NJUJORKU

Njujork -- Let 587 kompanije Amerikan Erlajns Erbas A 300 pao je odmah posle poletanja sa njujorskog aerodroma Dzon Ficdzerald Kenedi na Njujorsku cetvrt Kvins, samo 10 tak kilometara daleko od aerodroma, javlja za B92 novinar Glasa Amerike Milan Pavlica. U avionu je bilo 246 putnika i 9 clanova posade i odrediste mu je bio Santa Domingo u Dominikanskoj Republici. Svi aerodromi u Njujorku, Dzej Ef Kej, La Gvardija i Nuark u Nju Dzersiju, zatvoreni su, kao i mostovi i tuneli na prilazima u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njujork. Gradonacelnik Rudi Dzulijani proglasio je uzbunu i novinarima izjavio da postoje dva mesta udara, jedno gde je pao motor i drugo gde je pao ostatak aviona. Takva verzija poklapa se sa izjavama svedoka koji tvrde da se pre pada videla eksplozija u desnom delu aviona. U federalnoj avio asocijaciji kazu da su sve opcije razloga pada ovog aviona otvorene, ali da za sada nema indikacija o teroristickom napadu. Izvori u Pentagonu navode da americki avioni koji svakodnevno patroliraju iznad Njujorka i Vasingtona nisu dobili nikakve informacije o problemima na nekom od letova. Trenutno se kao i svakog dana iznad Vasingtona cuju helikopeteri i avioni koji patroliraju, a kako vidim na tv ekranima ista situacija je u Njujorku. Sto se tice Kvinsa, cetvrti Njujorka koja je zahvacena padom, ona se nalazi pored aerodroma JFK.

Mesto na koje je pao avion je rezidencijalni blok u kojem su uglavnom porodicne kuce. Gradonacelnik Djulijani je rekao da je padom zahvaceno 12 objekata, ne precizirajuci da li se radi o kucama, zgradama ili poslovnom prostoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.