PACOV SA NAJVEĆIM POLNIM ORGANOM NA SVETU! Šokiraćete se fotografijom GLODARA koja je zaprepastila ljude: Svaka mu čast

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 16:54

PACOV SA NAJVEĆIM POLNIM ORGANOM NA SVETU! Šokiraćete se fotografijom GLODARA koja je zaprepastila ljude: "Svaka mu čast"

Ovo sigurno niste videli u svom životu

Slike miša sa neobično velikim genitalijama preplavile su društvene mreže i zaprepastile ljude. Iako je u pitanju lažna informacija, ako i slike koje je napravila veštačka inteligencija, ljudi ne prestaju da ih dele, prenosi Science Integrity Digest. Najgore od svega je to što su o izmišljenim miševima objavljene naučne studije.

Iza svega se nalazi AI alat Midjourney, koji je generisao podatke ali i nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lepih, ali besmislenih ilustracija ovih miševa sa velikim genitalijama. Čini se da ni urednik članka niti dva recenzenta nisu pogledali brojke već je sve pregledano u svega nekoliko nedelja a potom i objavljeno.

- Danas vam predstavljamo glodara s ogromnim "porodičnim draguljima" i embrionalnim matičnim ćelijama - piše u radu Xinu Guoa i suradnika.

Prva izmišljena slika prikazuje ilustraciju pacova koji sedi poput veverice, s četiri velika testisa i ogromnim penisom. Na slici se vide i neke prilično nejasne oznake kao što su "testtomcels", "senctolic", "dissilced", "iollotte sserotgomar" i "diƨlocttal stem ells". Čini se, da je jedina ispravno napisana reč pacov.

Erm, how did Figure 1 get past a peer reviewer?! https://t.co/pAkRmfuVed H/T @aero_anna pic.twitter.com/iXpZ1FvM1G

— Dr CJ Houldcroft 🕷️ (@DrCJ_Houldcroft) February 15, 2024

Jedna od ilustracija prikazuje Petrijevu šolju sa kašičicom u njoj, tu je i nešto poput dijagrama signalnog puta, ali kako se šale iz Science Integrity Digest, možda je to dijagram kako napraviti krofnu sa šarenim čokoladnim mrvicama.

This one almost as good https://t.co/86SZUGXjJy pic.twitter.com/wAzVilorxv

— Craig Kaplan (@TriggerLoop) February 15, 2024

Smešno jeste, ali samo donekle, s obzirom da su na izmišljene slike i tekst koji je napravila veštačka inteligencija naseli pravi naučnici. Neki su ipak "bacili" i po koji zanimljiv komentar: "Svaka mu čast".

Ovakve stvari mogu ne samo da diskredituju nauku, već mogu da ugroze i nečije živote ukoliko se ne budu detaljnije proveravali.

Radovi Tadpole Paper Mill, skup od 600 radova studija za dizajn, bili su možda jedan od najranijih primera radova koji su prošli recenziju i promene, samo da bi se ispostavilo da sadrže AI generisane slike koje su lažne.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.