PACIJENTI VRIŠTE I PLAČU, NE ŽELE U BOLNICU: Ovo skoro nije doživljeno, zdravstvo U KOLAPSU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2020, 19:01

PACIJENTI VRIŠTE I PLAČU, NE ŽELE U BOLNICU: Ovo skoro nije doživljeno, zdravstvo U KOLAPSU (VIDEO)

Amerika vodi neustrašivu borbu protiv nevidljivog neprijatelja.

Pacijenti u Njujorku, nakon masovnog izbijanja Covid-19, odupiru se da budu hospitalizovani jer imaju strah da će im se stanje pogoršati, jer su medicinske ustanove ozbiljno pretrpane slučajevima ovog virusa.

Njujork je postao jedan od epicentara epidemije koronavirusa u SAD-u. Država ima više od 130.000 potvrđenih slučajeva kao i 4.588 smrtnih slučajeva - što je više nego u celoj Kini, gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolest prvi put prijavljena.

Teška situacija opteretila je lokalni zdravstveni sistem i, za pacijente, prijemi u bolnicu više liče na noćnu moru nego spas.

Cena panike

Pacijenti imaju dobar razlog da budu ozbiljno zabrinuti za svoje zdravlje tokom hospitalizacije, s obzirom na pretrpanost i rizik od infekcije u zajedničkim odeljenjima i prometnim hodnicima. Sugerisao je da bi moglo biti mnogo sigurnije da stariji ostanu u staračkim domovima, nego što ih šalju u bolnicu.

Lekari delimično krive tešku situaciju u kojoj se Njujork našao, u panici koja se širila među lokalnim stanovništvom kada je izbijanje tek bilo u ranoj fazi i da bi kriva Covid-19 mogla da bude poravnana pravilnim socijalnim distanciranjem.

U početku su se ljudi, koji su "izgledali dobro" i "bez simptoma", uletali u hitne službe tražeći testiranje na koronavirus - iako bolnice još nisu ni testirale.

Oni su i dalje dolazili narednih nedelja, pri čemu su neki pokazali blage simptome bolesti - uprkos činjenici da su mogli ostati kod kuće i tamo se lečiti - i tako su verovatno proširili bolest na mnogo više ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.