Izvor: B92, 27.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

P. BULATOVIC: NE VJERUJEM DA CE BILO KO BRANITI VLAST SILOM

Komentarisuci preliminarne rezultate predsednickih izbora, koje je Savezna izborna komisija objavila, potpredsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic izjavio je da treba sacekati konacne rezultate izbora, javlja dopisnik Radija B2-92. "Ono sto je savrseno jasno jeste da svi moraju postovati volju naroda", rekao je Bulatovic i nastavio:

"Savrseno je jasno da, ako Milosevic izgubi voljom gradjana i ta volja evidentno bude utvrdjena, ja ne vidim spora da on ne bi na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan demokratski nacin prepustio polozaj nekome drugome. Ja ne vjerujem, da ce bilo ko u ovoj zemlji vlast braniti uz pomoc sile, niti vjerujem da ce vojska ili policija u Srbiji biti ukljucena. Sa zadovoljstvom konstatujem da je Vojska Jugoslavije bila u okvirima Ustava i zakona i pozivamo je u ovom trenutku da i dalje ostane u tim okvirima, jer ovo su unutrasnje-politicke stvari. Ni u jednom trenutku nijesmo napadnuti ni od koga sa strane - ako bi hteo bilo ko da se ukljucuje, to bi moglo da bude pojedinacno ukljucivanje, ni u kom slucaju vojske kao institucije koja ima veliko poverenje i u Srbiji i u Crnoj Gori", ocenio je Bulatovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.