Ozlojađena sam

Izvor: B92, 13.Jan.2020, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ozlojađena sam"

Beograd -- Ozlojeđena sam donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i to me pogađa kao građanina, ne samo kao Srpkinju", kazala je Ljiljana Smajlović.

Tim zakonom vređaju se neka prava i načela i ne shvatam zašto nema više kritika u Evropi i svetu na taj Đukanovićev zakon, izjavila je novinarka sinoć.

"Mislim da su mnogi ljudi koji se izjašnjavaju kao Crnogorci ogorčeni na ovaj zakon. Pogođena sam kao građanin Srbije, ogorčena sam zbog Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Crnoj Gori čija se prava krše. Laknulo mi je kada je predsednik Srbije rekao da je ovo žestoka asimilacija Srba, jer se tako čuo glas Srbije", rekla je sinoć Smajlović.

Smatra, dodaje, da predsednik ne treba da povećava tenzije u regionu i stvara veću nervozu teškim rečima. Kaže da je nesrećna što su neke njene kolege iz Beograda potpisale Apel 88 i da je ništa nije učinilo srećnom nego to kada su reagovali na taj Apel

"Taj Apel 88, neko je rekao "pa ova družina bi optužila Beograd i 6. aprila 1941. godine". Ja se s tim slažem. A šta ovaj Apel kaže da je Srbija uradila? Kažu da je Srbija izazvala krizu u Crnoj Gori time što je prepisala imovinu SPC na Crnu Goru. Ja to smatram ogromnom provokacijom", rekla je Smajlović.

Kaže da ne pristaje ni na tezu da je "velikosrpski nacionalizam" u slučaju raspada Jugoslavije za sve odgovoran, već misli da su svi nacionalizimi u ovom regionu isto bili snažni kao i srpski.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Smajlovićеva: Slažem se – ova družina bi optužila Beograd i 6. aprila 1941.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020

Ozlojeđena sam donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i to me pogađa kao građanina, ne samo kao Srpkinju, jer se tim zakonom vređaju neka prava i načela i ne shvatam zašto nema više kritika u Evropi i svetu na taj Đukanovićev zakon, izjavila je novinarka Ljiljana Smajlović..."Mislim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.