Ozi Ozborn pomaže Pančevcima

Izvor: RTS, 13.Maj.2020, 14:26

Ozi Ozborn pomaže Pančevcima

Interno odeljenje pančevačke bolnice dobilo je sedam kolica kao donaciju iz inostranstva, a među donatorima su i čuveni muzičar Ozi Ozborn i njegova supruga Šeron. Inicijativa je potekla od pančevačke književnice Gordane Vlajić, koja je animirala svoje poznanike da pomognu.
Britanskog muzičara Ozija Ozborna u celom svetu, pa i u Srbiji, vole ljubitelji hevi metal zvuka. Upečatljiva je njegova pojava, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pamte se hitovi, ali Pančevci će ga ubuduće pominjati i kao humanitarca koji je pomogao bolnici. Pančevačka književnica Gordana Vlajić pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu bolničkih kolica. Odazvali su se naši ljudi iz Kanade, Perua i Austrije, ali i porodica Ozborn.

Gordana Vlajić, književnica iz Pančeva:" Naš sugrađanin, koji sarađuje sa porodicom Ozborn, Ozi i Šeron, rekao im je za tu priču, tekst smo preveli da oni mogu da pročitaju, pitali su koliko još nedostaje, rekli smo četiri i oni su izvršili uplatu."
 Pre ove donacije, internistički blok imao je nekoliko kolica, ali su se ona kvarila i bila su im potrebna nova.
Dr Rada Jeftović, načelnik Internog odeljenja:" Određen broj pacijenata je teško pokretan, neke druge zbog bolesti mi pasiviziramo, pa tri-četiri dana budu vezani za postelju, tako da nam ova kolica omogućavaju da ih lakše odvezemo do dijagnostike i svuda gde treba."
 Bolnička kolica su potrebna i drugim odeljenjima, na prijemnom, hirurgiji, ortopediji, a svaka donacija je dobrodošla.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.