Ožegović: Moramo razdužiti Beograd

Izvor: RTS, 09.Mar.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ožegović: Moramo razdužiti Beograd

Beogradu je potreban hitan plan razduživanja, koji treba da bude prva tačka dnevnog reda novog saziva Skupštine grada, rekao Željko Ožegović.

Kandidat Liberalno-demokratske partije za gradonačelnika Beograda Željko Ožegović ocenio je da je prestonici potreban hitan plan razduživanja, koji treba da bude prva tačka dnevnog reda novog saziva Skupštine Beograda.

"Kao gradonačelnik, uradiću sve kako bi među svim odborničkim grupama bila postignuta saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o načinu na koji ćemo vratiti dugove Beograda. To je trenutak u kome treba da zaboravimo na sve stranačke razlike, da iza sebe ostavimo sve partijske ratove i setimo se zbog čega su građani glasali za nas. Zato je važno da postignemo konsenzus, jer smo svi kao kandidati dobili podršku da probleme rešavamo, a ne da budemo problem u njihovom rešavanju", rekao je Ožegović u razgovoru s građanima.

On je, kako se navodi u saopštenju LDP, kazao da ne treba više da se raspolaže novcem Beograđana kao što se to radilo u vreme vlasti Antića i Đilasa i da to mora da bude poslednji put da o svakom pitanju u glavnom gradu odlučuju dvojica ili jedan čovek.

Dodao je da je potrebno poštovati znanje i struku, i vratiti snagu svakoj instituciji, počevši od Gradskog veća i Skupštine grada.

"Danas smo dužni i mi i naša deca i upravo zbog toga moramo da menjamo ono što ne valja. U Beogradu koji ću voditi nakon izbora znaće se kako je potrošen svaki dinar, na koji će način biti vraćen svaki dinar koji je u ime Beograđana pozajmljen", istakao je Ožegović.

On je poručio da ovi izbori budu prvi izbori u Beogradu na kojima će se političari obavezati da će na kraju svog mandata stanje u budžetu koji ostavljaju za sobom biti bolje nego što je bilo kada su grad preuzeli.

"Osam godina sam vodio najveću opštinu u zemlji. Preuzeo sam je 2000. godine u dugovima i jako teškom stanju. Tada smo objavili rat krizi, krenuli ozbiljno da radimo i to je vreme kada su na Novom Beogradu pokrenuti veliki projekti. Kada sam odlazio sa funkcije i prepuštao opštinu svom nasledniku, ostavio sam opštinski budžet u plusu od oko 277 miliona dinara", podsetio je Ožegović.

On je kazao da, ako postoji jedno obećanje koje će u celoj kampanji dati, to je da će onaj ko bude došao posle njega na mesto gradonačelnika imati mnogo bolje stanje u budžetu nego što je to danas.

Od stranaka i političara u gradskom parlamentu očekuje ozbiljnost i svest o dubini krize u kojoj se Beograd nalazi, jer smo svi zajedno odgovorni za Beograd, poručio je Ožegović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ožegović: Moramo razdužiti Beograd

Izvor: B92, 09.Mar.2014

Beograd -- Kandidat LDP za gradonačelnika Željko Ožegović ocenio da je prestonici potreban hitan plan razduživanja, koji treba da bude prva tačka novog saziva Skupštine..."Kao gradonačelnik, uradiću sve kako bi medju svim odborničkim grupama bila postignuta saglasnost o načinu na koji ćemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.