Ozbiljno zagađen vazduh u Kini

Izvor: B92, 25.Feb.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljno zagađen vazduh u Kini

Peking -- Delovi severne Kine već šesti dan izloženi su ozbiljnom zagađenju vazduha zbog gustog smoga.

Peking je danas ostao prekriven opasnim belim zagađenjem koje je zaklonilo veći deo neba, uprkos najavljenim zatvaranjima ili smanjivanjima proizvodnje u 147 industrijskih postrojenja u tom gradu.

Prema podacima kineskog Nacionalnog meteorološkog centra, u utorak ujutru izmereni nivo zagađenja u centru Pekinga dostigao je 444 mikrograma po kubnom metru.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << standardima Svetske zdravstvene organizacije, bezbednim nivoom zagađenja smatra se količina do 25 mikrograma po kubnom metru.

Meteorološki centar saopštio je da umerena ili ozbiljna zagađenost na severu Kine traje od čevrtka i da je zagađenje posebno ozbiljno u Pekingu i okolnim područjima.

Iz tog centra predvidjaju da će zagađenje biti nastavljeno u delovima istočne, severne i centralne Kine do srede uveče, kada bi padavine i vetar trebalo da dovedu do smanjenja zagađenosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.