Ovo ugrožava opstanak Republike Srpske i svih Srba Čuveni diplomata tvrdi da neće doći do poništenja Inckove odluke

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 18:00

"Ovo ugrožava opstanak Republike Srpske i svih Srba" Čuveni diplomata tvrdi da neće doći do poništenja Inckove odluke

Za petak je najavljeno zasedanje Parlamenta Republike Srpske na kojem će biti upućena dva krivična zakona

Od danas predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, odlučeno je juče na sastanku predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj.

Diplomata Zoran Milivojević govorio je o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj i kako sve to utiče na Srbiju.

- Ovaj poslednji potez Incka potvrđuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mu je mandat od 12 godina bio neuspešan. Ovaj zakon koji je doneo, podiže tenziju u BiH i Incko će ostati upamćen po tome što je uradio suprotno od onoga što je trebalo da uradi - da donese mir i stabilnost - ocenjuje Milivojević.

- Nisam uveren da će doći do poništenja Inckove odluke - dodaje Milivojević.

O sednici u petak, Milivojević:

- Treba da bude stvaranje uslova da RS opstane i da ne bude posledica po RS. Dugo u RS nismo imali konsenzus vlasti i opozicije kao sad, jer je jasno da ovo ugrožava opstanak RS i svih Srba.

- BiH već dugo ne funkcioniše kao država - konstatuje Milivojević.

- Srbija je dugo izložena pritscima, ovo je samo još jedan novi pritisak. Ovde su dva nezavršena posla, KiM i BiH, a i jedan i drugi zavise od Srbije, tako da su pritisci neminovni. Nema šanse da Beograd napusti Banjaluku u ovom trenutku - zaključuje Milivojević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.