Ovo su najlepše astronomske fotografije 2015. godine (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najlepše astronomske fotografije 2015. godine (VIDEO)

Dobitnik nagrade za najlepšu astrofotografiju, Luk Džamet, uspeo je da napravi prelepu fotografiju potpunog pomračenja Sunca. A to je samo jedna u nizu prelepih fotografija koje su pristigle na ovo takmičenje.

Luk Džamet se našao na pravom mestu u pravo vreme i napravio je prelepu fotografiju pomračenja Sunca iznaddoline Sasendalen na Svalbardu 20. marta ove godine.

The colour of Comet Lovejoy comes across beautifully in this Winner, Young #astrophoto2015 pic.twitter.com/7qnYF6DneF
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
- Potpuno pomračenje sunca je jedan od najvažnijih astronomskih događaja godine i Luk ga je savršeno zabeležio - rekao je astronom Kraljevske opservatorije Marek Kukula, koji je proglasio dobitnike.

Perhaps greatest natural phenomena of all captured breathtakingly Congratulations Luc Overall Winner #astrophoto2015 pic.twitter.com/wGJtCPrrwK

Celestial splendour from #astrophoto2015 finalists http://t.co/kBMLODKcLT pic.twitter.com/My1NpuKEQj

Pogledajte i kompilaciju fotografija sa ovogodišnjeg takmičenja:

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.