Ovo nije naša sadašnjost, već i naša budućnost VIDEO

Izvor: B92, 03.Nov.2020, 21:15

"Ovo nije naša sadašnjost, već i naša budućnost" VIDEO

Austrija ima poprilično dobre zakone što se tiče terorizma, ali je pitanje koliko su oni doneti na vreme, navodi profesorka Marija Đorić sa FPN-a.

"Iako je pokušavala da proterivanjem ilegalnih imama reši situaciju, vidimo da nije reagovala na vreme i vidimo da ovo nije samo naša sadašnjost, već i naša budućnost“, navodi profesorka Đorić.

Kako je navela, napad u Beču je bila koodrinisana akcija koja je bila dobro isplanirana.

"Upravo zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je jedan terorista najavio svoj čin putem društvenih mreža, nije mi jasno kako se napad nije sprečio. Ne postoji apsolutna bezbednost, ali su morali da nadziru tog čoveka, čiji je identitet otkriven. On je već optužen za pokušaj pridruživanja organizaciji Islamska država“, objašnjava profesorka.

Ona je dodala da zbog ovakvih dešavanja može doći do jačanja islamofobije, ali i istakla da nisu svi muslimani teroristi.

Opširnije u video-prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.