Ovo nasilje objava je rata državi; Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi i eksploziji

Izvor: B92, 14.Avg.2022, 21:57

"Ovo nasilje objava je rata državi"; Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi i eksploziji

Najmanje pet osoba je poginulo, 15 je povređeno, a više je nestalo u ekvadorskom lučkom gradu Gvajakilu u pucnjavi i eksploziji, saopštile su danas vlasti te .

Tužilaštvo Ekvadora je na Tviteru saopštilo da prikupljaju dokaze kako bi utvrdili uzrok i motiv napada u naselju Kristo del Konsuelo u gradu Gvajakilu, preneo je AP.

Ministar unutrašnjih poslova Patrisio Kariljo objavio je na Tviteru da pripadnici organizovanog kriminala u Ekvadoru ''''sada napadaju eksplozivnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napravama''''.

"Ovo nasilje objava je rata državi. Ili ćemo se ujediniti da se suočimo sa tim ili će cena za društvo biti još veća", napisao je Kariljo.

U Gvajakilu, koji se nalazi 270 kilometara jugozapadno od glavnog grada Kita, česte su pucnjave i ubistva članova rivalskih bandi za koje se veruje da su povezane sa nacionalnom i međunarodnom trgovinom drogom, navodi američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.