Izvor: S media, 06.Nov.2012, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo može samo u Srbiji: Nemaju RTS, a moraju da ga plate! Tijanić: Glupa administrativna greška!

Meštani sela Boljkovci kod Gornjeg Milanovca ne mogu da gledaju RTS, jer nemaju TV signal.

Sve je to uredno“zabeleženo i dokumentovano još 2006. godine. Međutim, poslednjih dana počele su da im stižu sudske opomene zbog neplaćene TV pretplate.

- Lepo mi dođe da se ubijem – u jednom dahu počinje priču za S media portal Radoš Nedeljković iz Boljkovaca. – Stiglo mi je da platim 6.000 dinara za TV pretplatu. Pa, ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << moji, ceo ovaj kraj zna da mi više od 30 godina nemamo nikakav TV signal i ne možemo da gledamo ništa! A sad mi došlo pismo od RTS-a da ću na sud ako ne platim! Odakle mi da platim nešto što nemam?!

Isto pitanje postavljaju i drugi stanovci Boljkovaca.

Predsednik Mesne zajednice Predrag Stojić kaže za naš portal da su opomene stigle i na još neke adrese u selu.

- Ja sam lično pisao dopis RTS-u u kome navodim da zbog konfiguracije sela ne možemo da primamo signal bez izgradnje dodatnog repetitora. Onda je 2006. godine došao neki Lazarević iz Kontrolnog centra RTS, sve to potvrdio i napravio zapisnik – objašnjava Stojić, dodajući da je posle toga uputio zvaničan zahtev da njihovo selo bude oslobođeno obavezne pretplate na „adrese koje mu je dao Lazarević“.

- Ne jednom, nego pet puta sam pisao zahtev! Sve sam to slao s povratnicom. Znam da su naša pisma dobili, ali nikada ništa nisu poslali nazad. A sada nam stižu opomene da će nam prinudno naplatiti sve – ogorčeno komentariše Stojić.

Tijanić: U pitanju je glupa administrativna greška!

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić objasnio je za S media portal da Zakon kaže da se „ne plaća gledanje RTS-a, nego postojanje Javnog servisa“.

- Međutim, to je najverovatnije glupa administrativna greška, jer kompjuter ne prepoznaje svako selo koje nema signal – objašnjava Tijanić za S media portal. - Ja sam lično protiv toga da se ljudima koji ne vide naš program isti naplaćuje, ali kada je Zakon uveden 2002.godine nas ionako niko nije pitao.

Na pitanje kome predsednik Mesne zajednice sada da se žali, prvi čovek Javnog servisa kaže:

- Neka zovu, sredićemo to!

Tanja Radunović

Foto: Guliver/ThinkStock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.