Ovo može biti krucijalan detalj u istrazi? Poznato ko je proizveo oružje kojim je ubijen iranski naučnik

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 10:43

Ovo može biti krucijalan detalj u istrazi? Poznato ko je proizveo oružje kojim je ubijen iranski naučnik

Ministar odbrane Irana se takođe oglasio

Kako prenosi "TV Pres", pozivajući se na neimenovnog izvora, oružje kojim je ubijen iranski nuklerani fizičar, Mohsen Fahrizade, proizvedeno je u Izraelu.

- Fragmenti oružja koji su bili otkriveni na mesto terorističkog napada imaju logotipe i tehničke karakteristike vojne industrije Izraela - navodi se u saopštenju televizije.

Nuklearni fizičar Mohsen Fahrizade poginuo je u atentatu u provinciji Teheran 27. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novembra. On je bio rukovodilac organizacije za istraživanje i inovacije pri vojsci.

Ministar odbrane Irana, Amir Hatami, dao je obećanje da će Teheran spremiti odgovor na ubistvo naučnika.

- Neprijatelj ovo vrlo dobro zna i ja mu sada dajem saopštenje: nijedan zločin, nijedno ubistvo, nijedan glupi postupak prema iranskom narodu neće ostati bez odgovora - rekao je on na sahrani naučnika u Teheranu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iran: Naučnik ubijen daljinskim elektronskim uređajima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020

Sekretar iranskog Vrhovnog saveta nacionalne bezbednosti Ali Šamhani izjavio je danas da je Izrael za ubistvo vojnog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizada koristio daljinske elektronske uređaje...Šamhani je to izjavio iranskoj državnoj televiziji na sahrani Fahrizada, preneo je AP...Vlasti su u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.