Ovo je republika jednog čoveka, ako pustimo, gotovo je

Izvor: B92, 25.Dec.2018, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je republika jednog čoveka, ako pustimo, gotovo je"

Banjaluka -- Majka ubijenog Davida Dragičevića Suzana Radanović obratila se učesnicima protesta u Banjaluci rekavši da su je priveli a da ni ona ne zna zbog čega.

"Sutra svako može dočekati to što smo mi dočekali", rekla je ona i dodala da niko ne može da zabrani mirna okupljanja, prenose Nezavisne.

Kako je navela, to više nije njena borba, jer je ona izgubila ono što je najviše volela, već je to borba građana da se "sutra ne desi to što se njoj desilo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Uhapsili su Davora, presreli su nas jutros, nisu smeli da dođu na kućna vrata. Davor nije dao da ga uhapse, došao je u centar gde su ljudi, kamere, da se vidi šta se radi. Posle toga su i mene priveli. Ne znam zbog čega, ne znaju ni oni. Uzeli su mi podatke i dali da platim, što naravno neću. Ovo je ono što Lukač hoće, ovo je njegova želja, on je naredio policiji da dođe i tuče narod. Meni nisu jasni Banjalučani, gledaju kako policija tuče decu i žene i hodaju pored nezainteresovani", navela je Suzana.

Dodala je i da "sutra može sve da dočeka ono što je nju".

"Oni su uzeli sve u svoje ruke. Ovo je policijska republika. Ako ovo pustite danas, nećete sutra moći glave da podignete. Gaziće vas. Ovo je privatna republika, republika jednog čoveka, zapamtite to. Nema straha, mora se stati ovome na kraj. Ako pustimo, gotovo je. Ovaj dan se neće ponoviti. Na vama je", rekla je Suzana okupljenima.

Okupljeni građani su u toku popodneva napravili krug oko Muzeja savremene umetnosti i vratili se na Trg Krajine.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka jutros su priveli Davora Dragičevića zbog ugrožavanja bezbednosti, a nešto kasnije privedena je i njegova supruga Suzana Radanović, kao i opozicioni političari.

Građani su se zbog ovih privođenja okupili na Trgu Krajina i najavili da će tu ostati do daljeg.

Pročitajte još:

Snimci brutalnih hapšenja u Banjaluci VIDEO

Uklonjena slika Davida Dragičevića sa Trga Krajine VIDEO

EU reagovala povodom dešavanja u Banjaluci

MUP Srpske: Davor Dragičević pregledan i nema povreda

Protest u BL, policijski kordon ispred građana

Svetski mediji o haosu u Banjaluci

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.