Ovo je pravo stanje? Objavljeni snimci; Ogromna bitka u toku FOTO

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 13:28

Ovo je pravo stanje? Objavljeni snimci; Ogromna bitka u toku FOTO

Ukrajina objavila najnovije podatke o trenutno najvažnijoj bitki rata u Avdejevki.

Tvrde da nastavljaju da zadržavaju neprijatelja koji pokušava da opkoli grad, odnosno da se nisu povukli, da su odbili 14 napada u blizini Novokaljnove, istočno od grada, i još 22 napada kod Sjeverne, Prvomajske i Neveljske.

U izveštaju Instituta za proučavanje rata (ISW) stoji da je potvrđeno napredovanje ruskih jedinica severoistočno od Kupjanska u severoistočnoj Luganjskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblasti, kao i severno od Bahmuta i jugozapadno od Avdejevke.

"Geolocirani snimak objavljen 18. novembra pokazuje da su ruske snage ostvarile marginalni napredak severno od Pervomajskog", navodi se u izveštaju ISW-a. Radi se o naselju udaljenom oko 10 kilometara od Avdejevke.

"Dodatni geolocirani snimci objavljeni 19. decembra pokazuju da su ruske snage takođe marginalno napredovale u području kamenoloma jugozapadno od Avdejevke", dodao je ISW.

Nekada poznat kao dom najveće ukrajinske koksare, grad se sada opisuje kao "mašina za mlevenje mesa". Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva je ranije saopštilo da su pokušaji Rusije da opkoli i zauzme grad rezultirali povećanjem broja žrtava za 90%.

U poslednjih nekoliko meseci vodile su se teške borbe, što je vidljivo iz satelitskih slika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.